Farbal fardeleuse met één rol + één reserve in de foliehouder. Snel en eenvoudig een nieuwe krimpfolierol vervangen.
Farbal bundelverpakkingsmachine met krilmptunnel voor industriele verpakkingen van grote en zware producten op stapels.
Farbal bundelverpakkingsmachine met krilmptunnel voor industriele verpakkingen van grote en zware producten op stapels.

Bij open krimp loopt het te verpakken product automatisch tegen een gordijn van krimpfolie. De sealbalk sluit zich zodra de producten doorheen de folie is gelopen. Dan wordt de folie omheen het product dichtgelast zodat een foliebuis dwars om de folie zit. Deze losse foliewikkel blijft rondom de bundel zitten terwijl dit geheel door de krimptunnel loopt en alles er keurig gekrompen aan de uitloop van de krimptunnel uit de verpakkingslijn komt.

Dit geeft een verpakking die “open krimp” genoemd wordt.

Variaties:

Om een meer gesloten verpakking te krijgen kan men:

  • De bovenfolie breder maken en de onderfolie naar boven blazen aan de krimptunnel uitloop. Dit is een quasi gesloten krimp.
  • De folie aan de zijkanten dichtsealen met een langs-lasbalk of een langs-overlapping.

Alleen een gesealde verpakking aan de zijkant geeft garantie op volledige sluting. Deze verpakkingen kunnen zonder te krimpen hun bescherming aan het product bieden.

Om een extra bescherming te geven kan er een bubbelfolie meelopen aan de binnenzijde van de verpakking met PE folie. Deze kan eventueel ook gekrompen worden.

Voor extra flexibiliteit naar productafmetingen bij het langssealen bieden wij verschillende oplossingen aan:

A) Mobiele langslasstations: VOOR GESLOTEN KRIMP. De lengte van de krimpverpakking wordt gemeten in de bundelmachine en de breedte wordt in het langslas systeem bepaald. De foliezijkanten die gelast zijn worden eenvoudig verwijderd. Dit systeem werkt met een foliebreedte voor het breedste product. (relatief veel afval maar erg efficiënt bij kleine reeksen).

B) Mobiele langs snijstations: VOOR OPEN KRIMP. De lengte van de krimpverpakking wordt gemeten in de bundelmachine en de breedte wordt in het langssnij systeem bepaald. De afgesneden foliezijkanten worden eenvoudig verwijderd. Dit systeem werkt met een foliebreedte voor het breedste product. De folie onder- en bovenaan wordt op dezelfde breedte afgesneden. (Relatief veel afval maar erg efficiënt bij kleine reeksen).

C) Meervoudige foliebreedtes in één bundelmachine: VOOR OPEN EN GESLOTEN KRIMP.

  • Zijdelingse foliedispensers:

In dit type verpakkingslijn heeft de bundelmachine twee of meerdere folie-verdeelsystemen met verschillende breedte. Als een smal product aankomt, loopt de correcte breedte voor de las en wordt het product met de meest optimale krimpfoliebreedte verpakt. De folie dispensers lopen haaks op de product-looprichting. Dit systeem heeft een grote footprint in de werkplaats

  • Foliedispensers op lijn achter mekaar:

Bij dit type van krimpfolie verpakkingsmachine kunnen tot 5 verschillende folie (afwijkend in dikte en breedte) achter mekaar voorzien worden. Dit geeft maximale flexibiliteit met een minimale hoeveelheid folie afval.

Uiteraard voorzien wij voor elk type krimpfolieverpakkingsmachine een bijhorende energiebesparende tunnel.

Alfatechnics, krimpverpakking, binnenbekleding voor bestelwagen, krimpfolieverpakking PE 80mµ.
Alfatechnics, krimpverpakking, binnenbekleding voor bestelwagen, krimpfolieverpakking PE 80mµ.
Alfatechnics, stapel isolatieplaten, krimpverpakking, bundelverpakking, bundelpakker.
Alfatechnics, stapel isolatieplaten, krimpverpakking, bundelverpakking, bundelpakker.
Alfatechnics Farbal stapel platen, gekrompen verpakking, overlappende folie, krimpfolieverpakking.
Alfatechnics Farbal stapel platen, gekrompen verpakking, overlappende folie, krimpfolieverpakking.
Alfatechnics, farbal, open krimp, krimpfolieverpakking, bundelpakker, transportverpakking, krimpfolir beschermverpakking, bundelpacker.
Alfatechnics, Farbal, open krimp, krimpfolieverpakking, bundelpakker, transportverpakking, krimpfolir beschermverpakking, bundelpacker.